Monday, August 16, 2010

LAPORAN KEWANGAN TABUNG LEMBAGA PELAWAT BAGI TAHUN BERAKHIR 31.12.2009

Alhamdullilah bersyukur kita seperti tahun-tahun sebelumnya, Lembaga Pelawat RKKTAF telah menyempurnakan keperluan penyediaan LAPORAN KEWANGAN BAGI TAHUN BERAKHIR 31 DISEMBER 2009.

Sesalinan laporan berkaitan yang telah diaudit oleh audit luar yang bertauliah telah dihantar kepada Pengarah LHDN Malaysia dan Pengarah JKM Malaysia untuk makluman dan rekod.

Laporan kewangan tersebut mengandungi butiran-butiran Laporan Juruaudit, Lembangan Imbangan, Akaun Pendapatan dan Perbelanjaan dan Nota kepada Akaun.

Adalah diharapkan para penderma sediada terdiri daripada dermawan individu , agensi, badan kerajaan dan koperat serta pihak swasta lain akan terus menyalurkan sumbangan demi kesejahteraan kanak-kanak penghuni yang ditempatkan di RKKTAF ini.

INSYAALLAH kami sebagai ahli Lembaga Pelawat bersama pentadbir RKKTAF akan pastikan sumbangan para dermawan digunakan sebaik mungkin sepertimana dibolehkan oleh peraturan sediada tambahan kepada peruntukan tahunan yang disalurkan oleh kerajaan.

Kepada para dermawan baru sukacita dimaklumkan bahawa setiap ringgit sumbangan kepada tabung lembaga pelawat adalah diberikan resit akuan penerimaan rasmi dan dikecualikan cukai oleh LHDN.

Sempena bulan Ramadhan yang mulia ini Lembaga Pelawat RKKTAF berbesar hati supaya RKKTAF akan menjadi salah satu daripada tempat saluran penerima sumbangan ikhlas para dermawan.

Untuk sebarang maklumat dan penyaluran sumbangan derma para dermawan, silalah hubungi pihak pentadbir RKKTAF (waktu pejabat) di talian telefon: 09 – 566786 dan 09 – 5602021 serta No. Fax : 09 – 5681604.

Catatan oleh:
Setiausaha Lembaga Pelawat RKKTAF

Tarikh: 14 Ogos 2010.

No comments: