Monday, July 25, 2011

GRANT RM10,000.00 DARIPADA KEMENTERIAN
KENVENSYEN LEMBAGA PELAWAT INSTITUSI KEBAJIKAN MASYARAKAT MALAYSIA BERLANGSUNG DI BTS HOTEL KUALA LUMPUR SEPERTI DIJADUALKAN PADA 18 JULAI 2011.

LEMBAGA PELAWAT RKKTAF KUANTAN TELAH DIWAKILI OLEH DUA ORANG AHLI LEMBAGA PELAWAT IAITU SETIAUSAHA (TN HJ MOHD SHARI BIN MD PILUS) DAN BENDAHARI (EN CHAIK MENG KENG)

PARA PESERTA DAN PEGAWAI-PEGAWAI KEMENTERIAN TELAH BERKONGSI MAKLUMAT DAN PERKEMBANGAN TERKINI PERJALANAN SEMUA LEMBAGA PELAWAT MELALUI UCAPTAMA KETUA PENGARAH.

SESI FORUM DAN PEMBENTANGAN KERTAS KERJA BERKAITAN ADALAH MEMBANTU KEARAH MEMANTAPKAN PENGURUSAN / PENTADBIRAN SETIAP LEMBAGA PELAWAT.

PERKARA PERLANTIKAN LEMBAGA PELAWAT YANG TERMAKTUB DALAM AKTA KANAK-KANAK 2001 - PERATURAN-PERATURAN KANAK-KANAK (TEMPAT SELAMAT)2007 TELAH TURUT DIBANGKITKAN.

TAULIAH / SURAT LANTIKAN OLEH MENTERI , HAD UMUR KHIDMAT SEORANG AHLI LEMBAGA PELAWAT DAN PENETAPAN TEMPOH MASA KHIDMAT / TUGAS SUKARELA DIMINTA UNTUK DIAMBIL PERHATIAN OLEH PIHAK KEMENTERIAN.

DISARANKAN FAKTOR KESEDIAAN DAN KESIHATAN MENTAL & FIZIKAL INDIVIDU DILANTIK SEBAGAI AHLI LEMBAGA PELAWAT DEMI KEBERKESANAN PENTADBIRAN / PENGURUSAN SESEBUAH LEMBAGA PELAWAT.

SELAKU WAKIL LEMBAGA PELAWAT RKKTAF, BERSYUKUR DAPAT HADIR KERANA DAPAT BERINTERAKSI DENGAN BEBERAPA RAKAN-RAKAN AHLI LEMBAGA PELAWAT @ SUKARELAWAN DAN BERKONGSI PANDANGAN BERDASARKAN SITUASI SEBENAR LEMBAGA PELAWAT MASING-MASING.

CADANGAN UNTUK MEWUJUDKAN 'MODUL SOP' UNTUK SERAGAMKAN DIGUNAPAKAI OLEH LEMBAGA PELAWAT WAJARLAH DIMULAKAN SECEPAT MUNGKIN. LEMBAGA PELAWAT RKKTAF KUANTAN SEDIA BERKONGSI PENGALAMAN DALAM PENAMBAHBAIKAN PENTADBIRAN LEMBAGA PELAWAT.

KEWUJUDAN BLOG "KHIDMAT DIBERI, IKHLAS DI HATI" ADALAH BERTUJUAN MEMANFAATKAN MAKLUMAT DI HUJUNG JARI DALAM ERA ICT INI SEPERTI SARANAN KETUA PENGARAH SEMASA UCAPTAMA BELIAU.

DI DALAM MAJLIS PENUTUPAN RASMI, MENTERI PEMBANGUNAN KELUARGA, WANITA DAN MASYARAKAT TELAH MENYAMPAIKAN REPLIKA CEK BERNILAI RM10,000.00 UNTUK KEGUNAAN SETIAP LEMBAGA PELAWAT BERKENAAN.

SETINGGI-TINGGI UCAPAN TERIMA KASIH KEPADA SEMUA PETUGAS / URUSETIA KONVENSYEN YANG MEMBERIKAN LAYANAN ISTIMEWA KEPADA PARA WAKIL MEWAKILI LEMBAGA PELAWAT MEWAKILI INSTITUSI KEBAJIKAN SELURUH MALAYSIA.

SESUNGGUHNYA USAHA KEMENTERIAN MEMUKIMKAN WAKIL-WAKIL LEMBAGA PELAWAT AMATLAH DIHARGAI DALAM MEMANTAPKAN SEMUA LEMBAGA PELAWAT SETERUSNYA MANFAATKAN INSTITUSI KEBAJIKAN TEMPAT LEMBAGA PELAWAT BERKHIDMAT.

CATATAN OLEH:
LEMBAGA PELAWAT
RKKTAF KUANTAN SESI 2010/2012

25 JULAI 2011.

SETIAUSAHA LE

No comments: